Derfor er det en god ide at bruge hundesele, når du lufter hunden

Om du skal bruge hundehalsbånd eller hundesele, når du lufter din hund, er selvfølgelig helt op til dig som ejer. Det er individuelt, hvad der fungerer bedst. Dog er det som hovedregel bedst for hunden at blive luftet ved brug af hundesele. Vi forklarer hvorfor i indlægget her.

Hvilke ulemper er der ved kun at bruge halsbånd?

Ulempen ved at bruge hundehalsbånd under gåturen er, at det kan være hårdt for hundens nakke, hvis den har tendens til at trække, eller er svær at styre. Når den trækker – eller du som ejer finder en anden grund til at rykke i snoren – kan den i værste fald pådrage sig nakkeskader på grund af det pres, der opstår.

Hvis den trækker, vil den desuden begynde at trække endnu mere, fordi den forsøger at frigive sig fra den smerte og det pres, der er på nakken.

Hvad er fordelen ved hundeseler?

Det positive ved hundeseler er, at den er mindre skadelig for din hund. Har du en hund, der generelt trækker, eller en gang i mellem kan finde på det, vil selen ikke stramme om nakken og lave samme ryk sammenlignet med halsbåndet. Trykket fordeler sig i stedet over hundens krop, hvilket er langt mere behageligt for den.

Mange dyrlæger og hundetrænere er desuden begyndt at anbefale brugen af hundeseler frem for hundehalsbånd, når hunden skal luftes eller bruges til anden aktivitet, der kræver snor, da det er bedre for dem.

Hvis du vælger at bruge hundesele, skal du dog være opmærksom på, at den skal passe i størrelsen. Den må hverken sidde for stramt eller for løst. Sidder den for stramt, generer den hunden og kan i længden give sår. Omvendt kan hunden komme ud af selen, hvis den sidder for løst.

Uanset om du hælder mest til hundeseler eller hundehalsbånd, er det vigtigt, at du finder den rette størrelse, så hunden ikke stikker af eller oplever gener.